Nagyvilág

Fel akarták robbantani a madagaszkári elnököt

Pokolgép robbant csütörtök este Andry Rajoelina madagaszkári elnököt szállító gépkocsi alatt, de a politikusnak nem esett baja - közölte az elnök tanácsadója.

Fidimalala Rafaliarison elmondta, hogy egy gyorsforgalmi úton elhelyezett pokolgép akkor robbant fel az elnök gépkocsija alatt, amikor hazafelé tartott az elnöki autókonvojjal. A detonációban az elnöknek nem esett baja, senki más sem sebesült meg, és károk sem keletkeztek. A szigetország vezetője autójával tudta folytatni az utat. A pokolgépet távirányítással robbantották fel.

Andry Rajoelina két évvel ezelőtt – ellenzéki vezetőként – a hadsereg segítségével elűzte a hatalomból Marc Ravalomanana államfőt, akit 2002-ben a választók bizalma juttatott az ország élére. A nemzetközi közösség ezt államcsínynek minősítette, ezért nem tartja Rajoelinát a szigetország törvényes vezetőjének. Követelték tőle, hogy alakítson nemzeti egységkormányt az ellenzék részvételével, de ő erre nem volt hajlandó, és bejelentette, hogy márciusban parlamenti, májusban pedig elnökválasztást tartanak Madagaszkáron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik