Nagyvilág

Európai szintű médiatörvényt követelnek

Európai szinten megfogalmazott követelményekre van szükség a médiaszabadság védelmében, és az Európai Parlamentnek (EP) tevékeny szerepet kell vállalnia ennek előmozdításában - mondta több szocialista EP-képviselő.

Európai szinten megfogalmazott követelményekre van szükség a médiaszabadság védelmében, és az Európai Parlamentnek (EP) tevékeny szerepet kell vállalnia ennek előmozdításában – hangzott el visszatérően, több szocialista EP-képviselő részéről is abban a csütörtöki brüsszeli vitában, amelyet a szocialista frakció szervezett, meghívott vendégek – köztük magyarok – részvételével.

A rendezvényen Aidan White, a Nemzetközi Újságíró Szövetség főtitkára úgy vélekedett, hogy az EU új tagállamai közt alig találni olyan, valódi közszolgálati műsorszórót, amely nem áll politikai ellenőrzés alatt. A vitában elhangzott beszámolók azonban aggodalmaknak adtak hangot nem csupán a média romániai, bulgáriai, valamint magyarországi helyzetét illetően, hanem az olaszországi és a franciaországi helyzet kapcsán is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik