Nagyvilág

Öt drogkereskedő halt meg tűzpárbajban

Tűzharcot vívtak brazil rendőrök kábítószer-kereskedőkkel helyi idő szerint kedden Rio de Janeiróban; a lövöldözésben öt bandita meghalt.

A rendőrség közlése szerint a biztonsági erők 150 tagja szállt ki a metropolis északi részén egy favelába (szegénynegyedbe), hogy elfogja a gyanúsítottakat. A rendőrség két páncélozott harcjárművet is felvonultatott.

A drogkereskedők tüzet nyitottak a negyedbe behatoló rendőrökre, akik viszonozták azt. A tűzpárbajban öt gyanúsított életét vesztette, egy rendőr könnyebben megsebesült. Öt körözött embert elfogtak. A rendőrség fölszámolta a favela bejáratainál és a szegénynegyed sikátoraiban emelt barikádokat.

A brazil rendőrség fokozta a kábítószer-kereskedő bandákkal szembeni fellépését, amióta eldőlt, hogy Rio de Janeiro ad otthont a következő, 2014-es labdarúgó-világbajnokság több mérkőzésének, köztük a döntőnek, és itt rendezik a 2016-os olimpiát.

A hatóságok eddig hivatalos közlés szerint kéttucatnyi szegénynegyed felett szerezték vissza az ellenőrzést törvényen kívüli elemektől. Az Atlanti-óceán partján fekvő brazil város több mint ezer favelájában nagyjából kétmillióan élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik