Nagyvilág

Keresztény minisztert lőttek agyon Pakisztánban

Fegyveresek agyonlőtték szerdán Pakisztán kisebbségügyi miniszterét az ország fővárosában - közölte a helyi rendőrség.

A pakisztáni kisebbségügyi miniszter munkába tartott Iszlámábád egyik lakónegyedében, amikor fegyveresek tüzet nyitottak autójára – közölte egy helyi rendőrtiszt az AFP francia hírügynökséggel. Az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani, amikor Shahbaz Bhattit beszállították a kórházba – közölte az intézmény egyik orvosa.

A római katolikus vallású Bhatti korábban közölte, hogy halálos fenyegetéseket kapott, amiért felszólalt az ország istenkáromlási törvénye ellen. Januárban Pandzsáb tartomány kormányzóját, Szalman Taszírt lőtte agyon egy a védelmére vezényelt rendőr azért, mert a liberális politikus kritizálta a blaszfémiatörvényt. Bhatti a kormányzó halála után több megemlékezést is szervezett Taszír emlékére – közölte az NDTV nevű indiai televízió.

A szabályozást azután kezdték el erősen támadni, hogy egy keresztény nőt halálra ítéltek a muzulmán hitet védelmező istenkáromlási törvény alapján. A nő támogatói szerint az ellene vádat emelő falusiak személyes sérelmeiket torolták meg az ellene tett hamis váddal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik