Nagyvilág

Kaszált A fekete hattyú

A fekete hattyú című film kapta a legtöbb elismerést a független filmesek Spirit Awards elnevezésű díjai közül, amelyeket szombaton este adtak át Los Angelesben.

A fekete hattyú pszichothriller négy díjat is elnyert: ez kapta a legjobb filmért járó Spirit Awards díjat, rendezője, Darren Aronofsky lett a legjobb filmrendező. Natalie Portman a legjobb női főszereplőnek, Matthew Libatique pedig legjobb operatőrnek járó díjat nyerte el.

A tavalyi Sundance független filmfesztivál fődíjasa, a Winter’s Bone című családi dráma – amely a legtöbb hét jelölést kapta az amerikai független filmeket díjazó Spirit Awardsra – csak két díjat hozott el. John Hawkes és Dale Dickey nyerte el a legjobb férfi és női mellékszereplőnek járó díjakat.

A legjobb színésznek járó díjat James Francónak ítélték oda a 127 óra című hegymászódrámában nyújtott alakításáért.
A The Kids Are All Right című leszbikus vígjáték – amely öt Spirit-jelölést kapott – kénytelen volt egyetlen díjjal beérni, Stuart Blumberg és Lisa Cholodenko kapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat.

A legjobb külföldi filmnek járó Spirit Awards díjat A király beszéde című filmnek ítélték oda.

A Spirit Awards díjjal a 20 millió dollár alatti költségvetésű produkciókat jutalmazzák. A jelölés feltétele, hogy a filmeknek legyen eredeti, provokatív mondanivalója, és finanszírozásuk bizonyos százaléka a hollywoodi stúdiórendszeren kívülről származzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik