Nagyvilág

Van remény, hogy Clinton Budapestre jön

A budapesti Tom Lantos Intézet ügye "sínen van", reméljük, hogy annak avatására Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is el tud jönni.

Mindezt Schöpflin György néppárti europarlamenti képviselő, a leendő intézet kuratóriumának társelnöke jelentette ki pénteken Washingtonban.

A fideszes politikus Washingtonban az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumában vett részt Tom Lantos emléktáblájának felavatásán. Az eseményen jelen volt Joe Biden amerikai alelnök is, aki egyebek mellett rámutatott, hogy a magyar származású politikus az egyetlen olyan tagja volt az amerikai kongresszusnak, aki túlélte a holokausztot.

A létrehozandó intézet kuratóriumának társelnöke közös vacsorán vett részt a Lantos család tagjaival, akikkel eszmecserét folytatott a központ működtetésről. Schöpflin György beszámolt arról, hogy a “Lantos Intézet ügye sínen van”, mert napok kérdése, hogy a magyar kormány jóváhagyja költségvetését.

“Van remény arra, hogy nyitóünnepélyre eljön Hillary Clinton külügyminiszter is” – jelentette ki Schöpflin György, aki az MTI kérdésre elmondta, hogy az avatási ceremónia munkadátuma továbbra is május 26.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik