Nagyvilág

Ők Kadhafi szűz „angyalai”

Szűz gyilkológépek – röviden így jellemezhető az egyelőre még hatalmon lévő líbiai elnök testőrgárdája. A rúzs, a szemfesték, a körömlakk és a tűsarkú mellől nem hiányzik az AK-47-es sem. A líbiai Lara Croftok a hadsereg elit csapatát alkotják.

Akárcsak Berlusconinak, úgy Kadhafinak is van saját háreme, bár a líbiai elnök „lányai” nem unga-bunga partikon meztelenkednek, hanem ha kell, saját testükkel védik a diktátort. Moammer Kadhafi testőrei ugyanis a gyengébbik nemből kerülnek ki. A líbiai vezető körülbelül 30-40 „harcos amazont” tart maga körül a nap 24 órájában, akik gyilkolásra vannak kiképezve. Az „angyalokat”, akik számára a Kalasnyikov olyan kiegészítő, mint más nőnek egy Gucci-táska, Kadhafi saját kezűleg válogatta ki. A legtökéletesebb testőrök kiválasztása érdekében a diktátor többször is teszteli a speciális kiképzésben részesült, szűz lányokat, akik közül csak a legprofibbak maradnak fenn a rostán. Azt a pletykát viszont teljes mértékben cáfolja, hogy az őrzés-védés mellett az “angyalok” a szexuális igényeit is kielégítik.

Presztízsállás

Az úgynevezett „Amazon Testőrség” tagjai rendszerint kék színű egyenruhát viselnek, s nemcsak odahaza, Líbiában biztosítják a diktátor védelmét, hanem a külföldi útjaira is elkísérik (többek között az 1981-es budapesti látogatásakor még a Parlamentben is a „szűz angyalaival” együtt jelent meg). S miért éppen női testőröket gyűjtött maga köré, akárcsak a Halálvágta című Bond-film „főgonosza”, Max Zorin? Az ok egyszerű: a diktátor szerint a nőknek igencsak fejlett a hatodik érzékük, emiatt pedig időben megérzik a rá leselkedő veszélyt.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

A szűz lányok – akik ráadásul még csinosak is – nemcsak a közelharcban profik, hanem a lőfegyverekhez is Rambo módjára, kiválóan értenek. Életüket áldozzák az elnökért, számukra nincs nagyobb presztízs, mint hogy bekerülhessenek a testőrségébe. Speciális kiképzést kapnak, szépségüket pedig nem rejtik el se kendő, se burka alá. Mi ez, ha nem a női emancipáció szimbóluma? „Harcra vannak kiképezve, tehát nem jelentenek könnyű prédát az ellenségnek” – jellemezte még korábban Kadhafi a „leányzóit”, akiket eskü köt ahhoz, hogy nem hagyják el a vezérüket, valamint kitartanak szüzességük megőrzése mellett.

Akár a golyó elé vetik magukat

A lányok kiképzése a Tripoli központjában található, „spártai” komplexumban – amely 1979 óta működik – folyik. A rideg katonai akadémián – amelynek falait mindenütt az elnök portréi díszítik – egy időben 100 kiválasztott lány alszik, eszik és tanulja a gyilkolás technikáit. A 13-18 éves lányokat az ország különböző részéből válogatták össze azért, hogy esélyt kaphassanak arra, hogy szolgálják az elnöküket – ezt valamennyien nagy dicsőségnek tartják. A leendő testőrnők négyágyas hálókban alszanak a kaszárnyában, Microsoft Office-leckéket vesznek, és a közelharcot tanulják elsötétített ablakú termekben. Az akadémián 1983 óta körülbelül 7 ezer lány végzett.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

1998-ban a testőrség akkori vezetője az életét áldozta fel Kadhafiért. Aisha az elnök elé ugrott, hogy őt érje helyette a golyózápor (a diktátor csak könnyen sebesült meg a merényletben), amikor is iszlám fundamentalisták megtámadták az elnöki konvojt. A testőrnő meghalt, 7 társa pedig súlyosan megsebesült. Kadhafit igencsak leverte kedvenc „angyalának” a halála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik