Külföld

“Líbiának joga van megóvni egységét”

admin
admin

2011. 02. 21. 06:42

Az erőszak feladására szólították fel Kadhafi líbiai vezetőt az EU-külügyminiszterek. Bagdadi Mahmúdi líbiai kormányfő leszögezte: Líbiának joga van minden eszközt bevetni az ország egységének a megóvásáért.

Az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei közleményben szólították fel Moammer Kadhafi líbiai vezetőt, hogy haladéktalanul vessen véget az erőszaknak, és reagáljon népe törvényes követeléseire.

A miniszterek brüsszeli munkavacsorája után nyilvánosságra hozott dokumentumban Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az unió nevében visszafogottságra és nyugalomra intette a tripoli vezetést, és kérte: tartózkodjon attól, hogy ismét az erőszak eszközéhez nyúljon a békés tüntetők ellen.

A közlemény kiemelte, hogy a szólásszabadságot és a gyülekezésre való jogot tiszteletben kell tartani, felszólítva az észak-afrikai ország hatóságait, hogy a lehető leghamarabb oldják fel az internethez való hozzáférés és a mobiltelefon-szolgáltatás működésének akadályoztatását. A közlemény arra is felszólította Líbiát, hogy tegye lehetővé a média szabad tevékenységét az egész országban.

Bagdadi Mahmúdi líbiai kormányfő az EU-országok tripoli nagyköveteivel tartott találkozóján vasárnap leszögezte: Líbiának joga van minden eszközt bevetni az ország egységének a megóvásáért – jelentette a Jana hírügynökség.

A miniszterelnök a diplomaták előtt kifejtette: nagyon is határozott, destruktív és terrorista tervek születtek arra, hogy Líbiát a terrorizmus egyik bázisává változtassák. Egységéért, népének stabilitásáért, gazdagságának és a külföldi országokkal fenntartott kapcsolatainak a megvédelmezésért Líbiának a jogában áll minden szükséges intézkedést meghozni – hangoztatta.

A líbiai hivatalos hírügynökség jelentése szerint Mahmúdi úgy vélte: az események külföldi médiák általi tálalása nem tesz különbséget a realitások és a hazugságok között.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.