Nagyvilág

Lengyel papot öltek meg Tunéziában

Holtan találtak egy 34 éves lengyel papot egy tunéziai magániskola garázsában.

A kormány szerint “fasiszta szélsőségesek egy csoportja” hajtotta végre a brutális gyilkosságot – közölte a tunéziai belügyminisztérium. A pap holttestét egy Tunisz közelében lévő vallási iskola garázsában találták meg, átvágott torokkal – közölte az AFP francia hírügynökséggel egy a belügyminisztériumhoz közel álló ember. A minisztérium közleménye szerint “a bűneset mögött szélsőséges nézeteket valló fasiszta terroristák állnak, abból kiindulva, hogy meggyilkolták”.

A tunéziai belügyminisztérium közölte, hogy az elkövetőket és társaikat “súlyosan megbüntetik”. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi volt a pap elleni gyilkosság indítéka.

A Ben Ali elnök elmenekülésével végződött januári tüntetések után megerősödtek az iszlamista csoportok az országban. Pénteken a belügyminisztérium előtt tartottak tüntetést a bordélyházak bezárását követelve, majd a fővárosban megpróbáltak felgyújtani több bordélyt is, de a rendőrök hamar szétzavarták őket. Egy hete pedig zsidó szervezetek közölték a kormánnyal, hogy féltik biztonságukat, miután iszlamisták zsidóellenes megmozdulást tartottak a tuniszi zsinagóga előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik