Nagyvilág

Utcai lövöldözés Mexikóvárosban: több halott

Egy utcai lövöldözésben hét ember meghalt és egy megsebesült vasárnapra virradóra Mexikóváros egyik külvárosában mexikói belügyi tisztségviselők közlése szerint.

A belbiztonsági hatóság szóvivője Edgar Sánchez bejelentése szerint a fegyveres összetűzés a főváros északi határán tört ki, s a holttestekért – az egyik áldozat nő volt – egyelőre nem jelentkeztek a hozzátartozók.

Alfredo Albiter ügyészségi szóvivő szerint folyik a nyomozás a gyilkosságok ügyében, s a hatóságok nem zárják ki, hogy az utcai drogárusok vitája, a drogpiac újrafelosztása állhat az utcai lövöldözés hátterében.

Mexikóban szombaton legkevesebb harminc halálos áldozata volt több incidensben a drogháborúnak. A legvéresebb támadás célpontja egy guadalajarai bár volt: a lokálra kézigránátot dobtak szombat hajnalban, majd az ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a szórakozóhely vendégeire, s hat embert – három nőt és három férfit, köztük egy kolumbiai és venezuelai állampolgárt – megöltek, további 37-et megsebesítettek, köztük öt embert súlyosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik