Külföld

Der Standard: marad a nyomás korszaka

admin
admin

2011. 02. 12. 12:23

"Nem ért véget, hanem csak új szakaszba lépett a Kairóra nehezedő nyomás korszaka, az ellenzéknek mielőbb tárgyalóasztalhoz kell ülnie" - írta a Der Standard című liberális osztrák napilap.

Az elnök beszéde után húsz órával az egyiptomi hadsereg jelentette be azt, amit Hoszni Mubarak csütörtökön nem akart kimondani: véget ért a Mubarak-korszak. “Az csak a történelemkönyvekből derül majd ki, hogy mekkora ellenállást kellett Mubarak részéről legyűrni, és hogy ez miként történt.
Mubarak végül nem – az Egyesült Államok által előnyben részesített változat szerint – egyszerűen Omar Szuleimán alelnökre, hanem egy katonai tanácsra ruházta át a hatalmat” – mutatott rá a Der Standard.

“Talán azért történt ez így, mert erős kétségek merültek fel, hogy a tüntetők elégedettek lennének-e Szuleimánnal. Az egykori titkosszolgálati főnök nem a megfelelő ember a számukra, és a hatalomnak az alelnökre történő átruházását az elnök vissza is vonhatta volna. A katonai tanács gyors döntéseket ígér. A hadsereg a reformok garantálójának próbál mutatkozni. Tisztán – bármit is jelentsen ez a Mubarak-rendszerben betöltött szerepének a fényében – és a hazafiasság imázsával áll az egyiptomi nép előtt. Vágyakozást a politikai reformok és a demokrácia után soha nem tulajdonítottak volna neki” -fejti ki a lap.

“Senki nem akarhatja, hogy a hadsereg egyedül vezényelje le az átmenetet. Egy valódi rendszerváltás igénye, a Kairóra nehezedő nyomás korszaka nem múlt el, hanem csak új szakaszba lépett. Az ellenzéknek most tárgyalóasztalhoz kell ülnie, méghozzá gyorsan” – összegez a Der Standard.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.