Nagyvilág

Nem lesz kétsebességű az EU

admin

2011. 02. 11. 11:09

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős alelnöke szerint nem kell attól tartani, hogy az Európai Unió a gazdasági válság után a kétsebességű integráció felé veszi az irányt, a közösség szerinte nem válik szét két csoportra, az élmezőnyre és a mögöttük kullogókra.

Az EU-biztos Budapesten adott interjúban rámutatott: az Európai Unió alapkoncepciója a 27 tagállam közös munkájára épül, az elfogadott intézkedéseknek az összes ország érdekeit kell szolgálniuk.

“Nem hiszem, hogy a pénzügyi krízis mellett az EU intézményi válságáról is beszélni lehet, arról van szó, hogy most alakítjuk ki a Lisszaboni Szerződés nyújtotta új jogi keretek működését” – mondta. Az Európai Bizottság, a Tanács és az Európai Parlament szerepe és működése is megváltozott, az EU szervei között érthetően feszültségek vannak – jegyezte meg.

Sefcovic meggyőződése szerint a második Barroso-bizottság a pénzügyi válság és az új szerepek ellenére jól teljesített, a korábbi években elképzelhetetlenül nehéz döntések születtek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MCALLEN, TX - JUNE 12: Central American asylum seekers wait as U.S. Border Patrol agents take them into custody on June 12, 2018 near McAllen, Texas. The families were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.