Nagyvilág

Meggyilkolták volna az egyiptomi alelnököt

Egyiptomban az elmúlt napokban merényletet kíséreltek meg Omar Szuleimán alelnök ellen - jelentette a Fox News amerikai televízió.

A tévécsatorna szerint nem sokkal azután, hogy január 29-én Hoszni Mubarak államfő alelnökké nevezte ki Szuleimánt, megtámadták a gépkocsikonvojt, amiben utazott és az akcióban az alelnök két testőre életét vesztette. Arról a Fox News nem tájékoztatott, mikor történt mindez.

Hillary Clinton kommentálta az értesülést: “Ez a hír éles megvilágításba helyezi azokat a változásokat, amelyekkel szembesülünk az új korszakban navigálva”.


Egy amerikai tisztségviselő pedig közölte, hogy a külügyminiszter megjegyzése nem jelenti az Omar Szuleimán elleni merényletkísérlet megerősítését. Később pedig az állítólagos merényletet egy magas rangú egyiptomi biztonsági forrás cáfolta.


Az egyiptomi alelnök azt ígérte, hogy felelősségre fogják vonni azokat, akik erőszakot alkalmaztak a Kairóban békésen tüntető tömeg ellen. Utóbbiak széles körű nézet szerint civil ruhás biztonsági emberek és Mubarak hívei voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik