Nagyvilág

Matolcsy: 300 ezer új munkahely létesülhet

Nagyszabású strukturális reformokba kezdett Magyarország, amelyek révén a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság 70 százalék alá csökken a következő években, és 2014 végéig 300 ezer új munkahely jöhet létre - írta Matolcsy György levelében.

A nemzetgazdasági miniszter mindezt Olli Rehnnek, az Európai Bizottság (EB) gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosának küldött, levelében írta.

Matolcsy György üdvözli, hogy az EB arra a következtetésre jutott a magyar gazdaságpolitika tanulmányozása során, hogy a GDP-arányos államháztartási hiány az idén 3 százalék alá csökkenhet, és a Magyarországgal szemben indított túlzott deficiteljárás kezdetet óta első ízben akár többletbe is fordulhat az egyenleg.

A miniszter Olli Rehn január 14-én kelt levelére válaszolt, amely ugyancsak megjelent a kormányzati portálon. A bizottsági tag ebben egyebek között kifejti, hogy államháztartási többlet keletkezhet az idén, ez azonban nem fenntartható intézkedések hatására áll elő, és az államadósság is csak átmenetileg csökkenhet 2011-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik