Nagyvilág

Lövések Kairóban

Folyamatos hullámokban támadnak egymásra egy szűkebb sugárúton a Mubarak mellett és ellen tüntető egyiptomiak. A hadsereg elhagyott járműveit látni a környéken. Lövéseket is lehetett hallani egyes hírek szerint már több mint 400 sérült van.

Először visszaverte a Mubarakot támogató tömeg a kormányellenes tüntetőket a kairói Nemzeti Múzeum közelében, ahogy a CNN élő adásában látni. Egy szűkebb sugárút kereszteződésében csapott össze a két tábor. Kövekkel dobálták egymást, de lövések is hallatszottak. Az emberek minden kezükbe akadó eszközzel támadják a másik csoportot. Több Molotov-koktél is elrepült. Többek között a világhírű műkincseket őrző Egyiptomi Múzeum udvarába is behajítottak ilyen gyújtópalackokat. A katonák próbálják oltani a benzines-koktélok okozta tüzeket.

Egy erőteljes rohammal a Mubarak melletti tüntetőknek sikerült egészen a Tahrir tér széléig kiszorítaniuk a kormányellenes erőket. Nem sokkal később azonban gyors iramban kellett hátrálniuk, mert a kormányellenes tüntetők ellentámadást indítottak. A katonákat sehol sem látni, több helyen füst száll fel a környéken. A lövésekről nem tudni, hogy lőfegyverekből származtak, vagy könnygázgránátot lőttek ki.

A két tömeg hullámokban támad egymásra és próbálja a másikat kiszorítani. A téren rengeteg a törmelék és az elhagyott katonai jármű. A frontok folyamatosan változnak a kairói múzeum előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik