Külföld

Töröltetnék a “.pl”-t a haláltáborok múzeumainak portáljáról

admin
admin

2011. 02. 01. 21:28

Bogdan Zdrojewski lengyel kulturális miniszter felkérte az ország területén található egykori náci koncentrációs és megsemmisítő táborok múzeumait, hogy töröljék a .pl -azaz Poland, tehát Lengyelország- kiterjesztést internetes címeikből.

Zdrojewski így kíván az ellen küzdeni, hogy a világ számos sajtóorgánumában e táborokat “lengyel táborokként” említik. A miniszter a PAP lengyel hírügynökség által idézett nyilatkozatában más megoldást, például a “.eu” kiterjesztést javasolta a múzeumok internetes címének.

Zdrojewski konkrétan a felügyelete alá tartozó három múzeumot, az egykori auschwitz-birkenaui, a stutthofi és a majdaneki tábor múzeumát kereste meg a kéréssel.

Lengyelország évek óta hevesen tiltakozik külföldi sajtóorgánumoknál az ellen, hogy “lengyel megsemmisítő táborokként” aposztrofálják ezeket a létesítményeket. A megjelölés Varsó érvelése szerint félreérthető lehet, úgy hangozhat, mintha Lengyelországot felelősség terhelné ezekért a táborokért, jóllehet a lengyelek maguk is a nácizmus áldozatai voltak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.