Nagyvilág

Londonba menekült Mubarak családja

Szemtanúk és sajtóértesülések szerint Londonban vannak Hoszni Mubarak egyiptomi elnök legközelebbi családtagjai, köztük fia és brit állampolgársággal is bíró felesége.

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lap szerint a londoni Heathrow repülőtéren dolgozó egyiptomi földi kiszolgáló személyzet tagjai arról számoltak be, hogy látták a repülőtéren Suzanne Mubarakot, az egyiptomi államfő 70 éves feleségét.

A brit lap szerint mások a londoni bevásárlónegyed egyik legelőkelőbb áruházában, az Oxford Street-i Selfridgesben vélték látni Mubarak feleségét.

A Mail idéz olyan egyiptomi lapértesüléseket is, amelyek szerint Gamal Mubarak, az elnök fia – akit a zavargások kitörése előtt sokan apja lehetséges utódjának tartottak az államfői tisztségben – szintén Londonba utazott egy magánrepülőgépen, 97 bőröndből álló poggyász kíséretében.

Suzanne Mubarak 1941-ben született Egyiptomban, de édesanyja, Lily May Palmer walesi volt, aki 1934-ben feleségül meg egy egyiptomi orvoshoz.

Gamal Mubarak, az elnöki házaspár 47 esztendős fia az 1990-es években hosszabb ideig élt és dolgozott Londonban, először a Bank of America bankcsoport citybeli részlegénél, majd – Medinvest Associates névvel – saját befektetési társaságot alapított.

A Mail on Sunday beszámolója szerint annak idején a brit főváros egyik legdrágább negyedében, Knightsbridge-ben lakott, egy ötszintes exkluzív rezidencián. Befektetési társaságának irodái a lap szerint ma is „ötpercnyi sétára” vannak Gamal Mubarak egykori londoni lakóhelyétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik