Nagyvilág

Turisták ragadnak Kairóban

Egyre nagyobb számban gyülekeznek külföldi turisták Kairó fő repülőterén, hogy elutazhassanak az országból, miután a több napja tartó tüntetések heve nem látszik csökkenni.

Repülőtéri források szerint szombat dél körül mintegy másfél-két ezren próbáltak meg helyet találni bármely távozó járatra előzetes helyfoglalás nélkül, de a helyzetüket jócskán megnehezíti, hogy több európai és amerikai légitársaság is elkezdte felfüggeszteni vagy törölni kairói járatait, az egyiptomi légitársaság gépei pedig nagyon sokat késnek.

Az EgyptAir a kijárási tilalom miatt pénteken felfüggesztette az éjszakai járatokat. Ez várható szombaton is, ráadásul most már két órával korábban, délután négy órakor kezdődik a kijárási tilalom, és eltart egészen reggel nyolc óráig.

A német Lufthansa mindkét kairói járatát törölte, az Air Berlin egyet, és az amerikai Delta Airlines is közölte, hogy be nem látható ideig nem indít gépet az egyiptomi fővárosba.

Az egyiptomi katonaság tankokkal és páncélozott személyszállító harcjárművekkel lezárta a gízai piramisokhoz vezető utat – jelentették hírügynökségek. Már több ország arra intette állampolgárait, hogy ha nem feltétlenül szükséges, ne utazzanak Egyiptomba, és aki már ott van, az maradjon a szállásán. A Vörös-tengeri üdülőhelyeket kevésbé érinti a belpolitikai feszültség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik