Nagyvilág

Kaukázusi volt a reptéri robbantó

Észak-Kaukázusi öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szándékosan külföldiek között a moszkvai Domogyedovó repülőtéren.

Azonosítottuk a terroristát, aki felrobbantotta magát – áll a nyomozó bizottság közleményében, amely 20 éves férfiként írja le az elkövetőt. A nevét nem akarják felfedni a nyomozók, hogy azonosítani tudják és letartóztathassák a terrorakció szervezőit és a cinkosokat.

Vlagyimir Markin szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a merénylő minden jel szerint szándékosan külföldieket vett célba. “Nem véletlen, hogy a terrorakciót a nemzetközi járatok érkezési várótermében hajtották végre. A nyomozás szerint a terrorista támadás célja mindenek előtt külföldiek megölése volt” – közölte.

Az áldozatok hivatalos listáján 27 orosz, két tádzsik, egy üzbég, két osztrák és egy-egy német, ukrán és brit állampolgár szerepel. Ez volt az első eset, hogy egy moszkvai támadás a hatóságok véleménye szerint külföldieket vett célba. Még egyetlen terrorista csoport sem vállalta magára az akciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik