Nagyvilág

A kettős állampolgárokat ijesztgeti a szlovák szélsőjobb

Akik magyar állampolgársághoz folyamodnak, elveszthetik kisebbségi státuszukat Szlovákiában - mondta Rafael Rafaj, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) alelnöke.

A politikus szerint egy idegen állam polgárát nem szabadna Szlovákiában a kisebbség tagjaként kezelni. Rafaj figyelmeztetett, hogy a kisebbség tagjainak számából adódik az adott népcsoport pénzügyi támogatása is.

A szlovákiai magyar állampolgárokról úgy beszélt, hogy ők Orbán Viktor irredentizmusának eszközei. Rafaj szerint a szlovák kormánynak cselekednie kéne, ugyanis nemzetközi jogokat sért Magyarország, amely “a szuverenitásért folytat háborút Szlovákiával”.

Az SNS alelnöke szerint Magyarország számára a legfontosabb a fehér arany, amit a demográfiai válság idején a polgárok jelentenek. Emlékeztetett, hogy bárhol a világon az állampolgárság feltétele a családi kötődés vagy a tartós lakhely. Magyarország módszerei viszont az elmúlt század 30-as éveinek Németországára emlékezteti, amikor a németek etnikai elvek alapján osztották az állampolgárságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik