Külföld

400 rabbi állt ki Soros mellett

admin
admin

2011. 01. 27. 06:54

Négyszáz zsidó rabbi nyílt levélben kíván tiltakozni a Fox News amerikai televízió egyik műsorvezetője, Glenn Beck ellen, aki az elmúlt időszakban számos alkalommal sértő állításokat fogalmazott meg Soros György magyar származású amerikai milliárdos üzletemberrel szemben, és a holokauszttal kapcsolatban megbotránkoztató kijelentéseket tett.

Chicagói értesülések szerint a rabbik levelének címzettje Rupert Murdoch médiamágnás, a konzervatív beállítottságú Fox televíziós csatornát is magában foglaló News Corporation médiabirodalom vezetője. A levél állítólag csütörtökön fizetett hirdetés formájában jelenik meg az ugyancsak a News Corporation-hoz tartozó The Wall Street Journal című lapban.

Az aláírók több mint 100 ezer dollárt fizettek a levélért, és abban elfogadhatatlannak nevezik a Soros elleni támadásokat. Legutóbb például tavaly novemberben egyik műsorában Glenn Beck – aki egyébként az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom egyik meghatározó alakja – a magyar származású amerikai üzletembert “bábmesternek” titulálta, aki szerinte attól vált hírhedtté, hogy világszerte gazdaságokat és rendszereket omlasztott össze. A Fox csatornán bemutatott sorozatában a többi között kijelentette még, hogy Soros ” a zsidók haláltáborba küldésében segédkező zsidó fiú volt”. Kijelentése ellen azonnal tiltakozott az amerikai Rágalmazásellenes Liga, azt borzalmasnak nevezve.

A rabbik a levélben bocsánatkérésre szólították fel a Fox televízió vezetőjét, Roger Aliest is, aki egy nyilatkozatában a műsorvezető bírálói kapcsán úgy fogalmazott, hogy “nincs szó másról, csakis baloldali rabbikról”.

Hasonlóan fogalmazott a nyílt levéllel kapcsolatban a Fox News helyettes vezetője, Joel Cheatwood is, aki helyi idő szerint szerdán azt hangoztatta: a hirdetést ugyan még nem látták, de a csoport valójában “egy Soros által támogatott baloldali politikai szervezet”, amely Glenn Beck lejáratására készül.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.