Nagyvilág

Robbantottak egy pakisztáni bazárban

Három ember életét vesztette az északnyugat-pakisztáni Orakzai körzetben, amikor felrobbant egy út mellett elrejtett pokolgép.

Az áldozatok közül ketten egy járőröző katonai egység tagjai voltak közölte szombaton a tartományi kormányzat egyik illetékese. Abdul Qadir szerint a házi készítésű szerkezet Ibrahimzai városban, a bazár közelében lépett működésbe, és hét másik embert – egy katonát és hat civilt – megsebesített. A tartományi főváros, Pesavar egyik katonai illetékese megerősítette a merénylet tényét, és azt közölte, hogy a sebesülteket egy helyi kórházba szállították ellátásra.

Orakzai körzet a Pakisztán északnyugati törzsi területeinek egyik leginkább “törvényen kívüli” területe. Az afgán határon fekvő terület az Egyesült Államok szerint az al-Kaida és tálib szövetségeseinek fészke, és innen szerveznek számos afganisztáni támadást. A pakisztáni hatóságok tavaly márciusban nagyszabású hadműveletet indítottak a térségben, miután az itteni fegyveresek a közeli Dél-Vazirisztán felé kezdtek terjeszkedni. A katonaság az akció után “tisztának” nevezte a területet, ám azóta is előfordulnak merényletek Orakzaiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik