Nagyvilág

Izrael főrabbija látogatásra hívta Semjént

Hivatalos látogatásra hívta meg az év első felében Izraelbe és Jeruzsálembe Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest Izrael állam főrabbija.

Az MTI birtokába került levélben Jona Metzger főrabbi kiemeli, hogy mindig is nagy érdeklődéssel követte a magyarországi zsidók hitéletét és a magyarországi zsidó élet újjászületését, részben személyes okokból, hiszen családjának magyar gyökerei vannak, részben azon pozíciójánál fogva, hogy a zsidók vezetője Izraelben és az egész világon.

Az Európai Rabbinikus Központ Rabbinikus Tanácsa Brüsszelbe, az ottani központba hívta meg a kormányfő helyettesét. Arye Goldberg igazgató-helyettes és Asher Gold közkapcsolati igazgató közös levelében gratulációját fejezte ki a magyar kormánynak abból az alkalomból, hogy átvette az uniós elnökséget. Mint kifejtették, örömmel fogadták, hogy az elnökség során a társadalmi felzárkóztatás prioritást élvez az unióban, s nagy várakozással tekintenek az uniót, Magyarországot és a zsidóságot érintő, közös érdeklődésre számot tartó kérdésekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik