Nagyvilág

Arattak a magyarok Európa legnagyobb gazdasági versenyén

Az országok versenyében harmadik helyen végeztek a magyar fiatalok Európa legnagyobb nemzetközi gazdasági versenyén, az EBC*L Champions League-n, amelyet csütörtökön és pénteken rendeztek Bécsben.

A magyarországi szervezők tájékoztatása szerint kilenc magyar fiatal indult a versenyen, amelyen 11 ország összesen 99 diákjának egy komplett gazdasági esettanulmányt kellett megoldaniuk angol nyelven. A résztvevők három kategóriában (középiskolai, felsőoktatásban tanuló diákok, valamint fiatal felnőttek) versenyeztek egymással. Magyarországot hat lány és három fiú képviselte, a legfiatalabb magyar versenyző 18, a legidősebb pedig 31 éves volt.

A középiskolai diákok kategóriájában a hatodik, a felsőoktatásban tanulók között szintén a hatodik, míg a fiatal felnőttek között a tizedik hely volt a legjobb a magyarok részéről. Az országok csapatai részt vettek egy külön vetélkedőn is, ahol egy EBC*L tévé-spotot kellett kitalálni és bemutatni. Ebben a versenyszámban a magyarok elsők lettek kreatív munkájukkal. A versenyzők egyéni pontszámaihoz hozzáadták ezeket az eredményeket, így összesítve az országok versenyében Magyarország a harmadik helyen végzett.

A három kategóriában egyébként egy olasz, illetve két német fiatal győzelmeskedett.

A bécsi döntőt csütörtökön írták a versenyzők, az eredményhirdetést pedig pénteken tartották. A versenyen minden kategóriában az első három helyezett kapott díjat, összesen 7000 eurót osztottak szét a győztesek között. A nyertesek tárgynyereményeket is kaptak, illetve gyakornoki helyeket ajánlottak fel számukra nemzetközi cégeknél.

Az EBC*L az egyetlen nemzetközileg elfogadott, az Európai Unió által támogatott, egységes sztenderdeken nyugvó pénzügyi-gazdasági tudást nyújtó képzési rendszer. Az EBC*L nemzetközi hálózat 33 országban, négy kontinensen biztosítja az egységes sztenderdek szerinti pénzügyi-gazdasági oktatást, vizsgáztatást és értékelést.

A hazai döntőt tavaly novemberben rendezték Budapesten, ahol harminc-harminc középiskolai, felsőoktatásban tanuló diák, valamint 35 év alatti fiatal felnőtt versenyzett.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny nagy tapasztalatot jelent a résztvevőknek, hiszen felkészíti őket az üzleti életre.

A magyarországi EBC*L hálózat tagjai közé országszerte 80 közép- és főiskola tartozik, ezek az EBC*L Vizsgaközpontok. Az EBC*L hálózat országos lefedettséggel rendelkezik, tagjai megtalálhatók mind a 19 megyében és Budapesten is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik