Nagyvilág

Több tucat iszlamistát fogtak el Törökországban

A Török Hezbollah 32 tagját fogta el a török rendőrség éjszakai razziák során az ország délkeleti részén - adták hírül a tévécsatornák szombaton.

A négy városban tartott razziákat azután rendelték el, hogy néhány, a Hezbollahhoz és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szakadár fegyveres mozgalomhoz tartozó szélsőségest tíz év ítélet nélküli fogva tartás után január elején feltételesen szabadlábra helyeztek, ők azonban eltűntek a rendőrség szeme elől. A legeredményesebb éjszakai rajtaütések Adanában és Gaziantepben történtek.

A legfelsőbb bíróság pénteken elrendelte a szökésben lévő tucatnyi vádlott újbóli őrizetbe vételét, de nem találták őket, és a rendőrség attól tart, hogy Iránba vagy Libanonba menekültek.

A rabokat azután engedték szabadon, hogy január 1-jén életbe lépett egy jogszabály, amely szerint jogerős ítélet nélkül egy vádlott sem tartható tíz évnél tovább börtönben. A büntetőtörvénykönyv változása után a török média szerint mintegy 50 ezer fogoly kérte ügyének felülvizsgálatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik