Nagyvilág

Bocsánatot kért az arizonai ámokfutó családja

Megtörte kedden a hallgatást a 22 éves Jared Loughner családja. Az arizonai ámokfutó szülei közleményt juttattak el a médiához, melyben azt írták, hogy nem értik fiuk "szörnyű tettének" okát.

“Nem találunk szavakat, amelyekkel kifejezhetnénk, mit érzünk. Bárcsak ott lennénk, és segíteni tudnánk. Nem értjük, miért történt ez” – ez áll a közleményben, amelyben utalást tesznek fejbelőtt szövetségi képviselőre, Gabrielle Giffordsra.”Nem lehet meg nem történtté tenni a szörnyűséget, mégis azt kívánjuk, bárcsak így lenne. Mélyen együtt érzünk az áldozatokkal és családjaikkal. Nagyon sajnáljuk” – írták Loughner szülei a szombati lövöldözésről, amelyben hatan haltak meg, köztük egy szövetségi bíró és egy kilencéves kislány.

12 sebesültje volt a múlt szombati vérengzésnek az egyik tucsoni szupermarketnél, ahol a politikus a szavazóival találkozott. A tervek szerint az amerikai elnök szerdán utazik az arizonai városba, hogy részt vegyen a gyászszertartáson. Valószínűleg meglátogatja a kórházban Gabrielle Giffordst, akinek a fejéből egy golyót távolítottak el a múlt szombati lövöldözés után. Az orvosok kedden azt mondták, hogy a képviselő magától tud lélegezni, és állapotának javulása miatt csökkenteni lehetett egyes gyógyszerek adagolását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik