Nagyvilág

Fejbe lőttek egy amerikai képviselőnőt

Több lövéssel megsebesítették szombaton Gabrielle Giffords amerikai képviselőnőt az arizonai Tucsonban.

Állapotával kapcsolatban egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot. Egyes források szerint a demokrata párti politikus hat másik személlyel együtt életét vesztette, míg Darci Slaten, a tucsoni egyetemi klinika szóvivője azt közölte, hogy az orvosok a műtőben Giffords képviselő életéért küzdenek.

Slaten szerint a politikust fejlövés érte. A szóvivő elmondta, hogy a kórházba tizenegy személyt szállítottak be, köztük egy gyereket, akinek az állapota válságos. A sebesültek között van egy szövetségi bíró is – jelentette a CNN.

Fejbe lőttek egy amerikai képviselőnőt 1

A támadót a CNN szerint őrizetbe vették, nevét egyelőre nem közölték, csak annyit, hogy 21 éves.

A demokrata párt mérsékelt áramlatához tartozó képviselőnőt a közelmúltban többször megfenyegették, tucsoni irodáját feldúlták. Giffords, aki legutóbb az ultrakonzervatív Tea Party jelöltjével szemben szerezte meg a képviselői mandátumot, éppen választóival találkozott egy tucsoni bevásárlóközpontban, amikor rálőttek.

Gabrielle Giffords 2006-ban megkezdett szövetségi törvényhozói pályafutása előtt az arizonai képviselőház, majd a szenátus tagja volt.

A támadás egyik szemtanúja szerint 15-20 lövés dördült el. Az FBI egy névtelenséget kérő illetékese szerint a támadó automata fegyvert használt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik