Nagyvilág

Rács mögött a harapós dzsihádista

Rács mögé került egy amerikai dzsihádista, mert a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökeivel dulakodva úgy megharapta őket, hogy kiserkent a vérük.

A 21 éves Emerson Begolly-t – aki már ismert volt a rendőrség előtt, mert az interneten iszlám szent háborúra buzdító dalokat népszerűsít – két szövetségi rendőr egészen más ügyben akarta kikérdezni, amikor a fiatalember a Pennsylvania állambeli New Betlehem városában parkoló autójában üldögélt.

Begolly válaszadás helyett azonban üvöltözni, majd dulakodni kezdett az FBI-ügynökökkel, s közben úgy megharapta őket, hogy kicsordult a vérük. A dolog rosszabbul is végződhetett volna, mert miután a rendőröknek sikerült megfékezniük a dühöngő fiatalembert, a kabátzsebében pisztolyt találtak. Begolly ellen vádat emeltek, többek között rendőrökkel szembeni erőszak miatt.

A még most sem öreg Begolly fiatalabb korában náciszimpatizáns volt, majd miután felvette az iszlám hitet, az interneten rendszeresen antiszemita tartalmú, illetve iszlám szent háborúra (dzsihádra) buzdító verseket és dalokat tett közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik