Nagyvilág

Orbán-vélemény az FT-ben

A magyarországi médiatörvényt érő kritikák nem fogják elterelni a kormány figyelmét a legfontosabb, az uniós elnökséggel kapcsolatos kérdésről: a gazdaságpolitikáról - fogalmaz Orbán Viktor a Financial Times pénteki számában megjelent véleménycikkében.

Az egyszerű kérdésre, hogy hol van az optimális egyensúly a hiány- és adósságcsökkentés, valamint a foglalkoztatás- és növekedésösztönzés között, eltérő válaszokat adnak az európai országok, de még Amerika és Ázsia is – írja Orbán Viktor a Financial Times számára készített cikkében.

A magyar miniszterelnök a brit napilapban írt cikkében reagál a magyarországi médiatörvényt ért kemény kritikákra, de emellett kitüntetett figyelmet fordít gazdaságpolitikai kérdéseknek is. Így hangsúlyozza, hogy Magyarország jó irányba tett lépést, amikor Európa elkötelezte magát a szorosabb gazdasági együttműködés iránt.

A kormányfő cikkében emlékeztetett arra, hogy a tavalyi év során milyen egyensúlyjavító intézkedéseket tett meg Magyarország, ám ezek nem bizonyultak elegendőnek, ezért az év végén az adóreform végrehajtására, a nyugdíjrendszer radikális átalakítására és válságadók bevezetésére volt szükség.

Orbán Viktor ezek után kiemeli: büszkén állíthatjuk, hogy Magyarország 2010-ben teljesítette a 3,8 százalékos hiánycélt és ez jó alapot biztosít arra, hogy idén maximum 3 százalék legyen a költségvetés hiánya. A miniszterelnök arra is felhívja az olvasók figyelmét, hogy Magyarország lesz (a kettő közül) az egyik uniós tagállam, amely idén csökkenteni tudja államadósságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik