Nagyvilág

Giulianiból elnökjelölt lehet

Rudy Giuliani volt New York-i polgármester elszánta magát, hogy 2012-ben a republikánus párton belül harcba szálljon az elnökjelöltségért - jelentette pénteken a The New York Post bulvárlap.

Giuliani, aki egyebek között azzal szerzett hírnevet magának, hogy a bűnözéssel szemben meghirdetett “zéró tolerancia” politikájával biztonságossá tette New York több, korábban kétes hírnevű környékét, s hogy ő állt a város élén a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején.

A volt polgármester egyik, névtelenül nyilatkozó tanácsadója szerint mivel jövőre a republikánus párton belüli versengést az olyan, “szélsőjobboldali” jelöltek határozzák majd meg, mint Mitt Romney, Sarah Palin vagy Mike Huckabee, egy mérsékelt konzervatív politikusnak jó esélye lehet majd velük szemben.

Giuliani 2008-ban is megpróbálkozott az elnökjelöltség megszerzésével, de hamar kiszállt a küzdelemből. A lap szerint ugyanakkor a volt városi elöljáró hívei közül többen nem tartják jó ötletnek az indulását, s olyan forrásokat is idéz, amelyek szerint a 66 éves politikus csak egy kabinetposzt reményében dobta be nevét a köztudatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik