Nagyvilág

Tigris végzett egy buszvezetővel

Megtámadta és halálra marcangolta egy szibériai tigris egy turistabusz vezetőjét Kína északi részén, miközben a jármű rémült utasai végignézték a férfi haláltusáját.

Az állat a Hejlungcsiang tartományban a veszélyeztetett fajok közé tartozó szibériai tigrisek tenyésztésére létesített – a világ legnagyobb ilyen létesítményének számító – vadasparkban támadta meg a sofőrt.

A turistákkal teli autóbusz elakadt a hóban, a férfi pedig a biztonsági előírásokat megszegve kiszállt, hogy ellenőrizze a járművet.

A tigris ekkor rávetette magát a buszvezetőre, s bevonszolta az erdőbe. A vadaspark őrei megpróbálták pisztolylövésekkel és nyugtatót tartalmazó lövedékekkel elterelni a vérengző állat figyelmét, mire kimentették a fenevad karmai közül a sofőrt, az már belehalt súlyos sebesülésébe.

A hejlungcsiangi vadaspark mintegy ezer szibériai tigris otthona. A veszélyeztetett állatfajból becslések szerint a vadonban már csak háromszáz egyed él, Kína-szerte azonban vadasparkokban és más birtokokon több mint ötezer példányt tenyésztenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik