Nagyvilág

Ashton késik, de itt lesz az átadón

Catherine Ashton főképviselő közel-keleti tárgyalásai miatt csak az átadási ünnepség végére érkezik Budapestre, de a fogadáson már részt vesz - mondta a Hír24-nek Bakos Piroska.

A magyar uniós elnökség szóvivője a sajtóban megjelent ellentmondásos információkkal kapcsolatban lapunknak úgy fogalmazott: az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője a legutóbbi információk szerint csak az uniós átadási ceremónia végére, annak fogadására érkezik majd.

Catherine Ashton az eredeti terv szerint részt vett volna az uniós elnökség esti órákban, a Parlamentben megrendezésre kerülő teljes ünnepségi átadón, ám közel-keleti tárgyalásai miatt csak egy esti járattal érkezik hazánkba.

Bakos Piroska hozzátette: a főképviselő asszony szempontjából inkább a pénteki nap lesz jelentős, ekkor egyeztet ugyanis a kormány az Európai Bizottság tagjaival, ahol az elkövetkezendő hat hónap prioritásai lesznek napirenden. Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepelnek majd a gazdasági kormányzással és a februári energetikai csúccsal kapcsolatos szakpolitikai kérdések.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bajuszt akasztott a magyar kormány Brüsszellel (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik