Nagyvilág

Honosítás: még Abu Dzabiból is

Az egyszerűsített honosítási eljárás első két munkanapján 1665 kérelem érkezett. Kérelmet fogadtak be Abu Dzabiból is, probléma sehol nem adódott az eljárással kapcsolatban.

Az írásos tájékoztatás szerint 2011 januárjának első két munkanapján a külképviseletekről (nagykövetségek, konzulátusok), az anyakönyvezetőktől illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kirendeltségeiből érkezett adatok alapján 1665 kérelmet adtak be az egyszerűsített honosításra.

Külföldről a legtöbb kérelem Szabadkáról, Csíkszeredáról és Kolozsvárról érkezett be. Ezen kívül még több nyugat-európai nagyvárosban, továbbá az Egyesült Államokban és Kanadában nyújtottak be nagy számban honosítási igényt. Az államtitkárság érdekességként említi, hogy még Abu Dzabiból is volt példa kérelem befogadására.

A tájékoztató szerint két nap alatt csaknem annyi kérelmet adtak be, mint a tavalyi év első hat hónapjában. Az eljárással kapcsolatban sem a külképviseleteken, sem a magyarországi befogadó helyeken nem merült fel probléma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik