Nagyvilág

Robbantottak Egyiptomban

21 ember halt meg abban az autóbombás merényletben, amelyet az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény templománál hajtottak végre.

21 ember halt meg abban az autóbombás merényletben, amelyet szombatra virradó éjjel az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény templománál hajtottak végre.”A halálos áldozatok száma 21-re emelkedett” – mondta el az egyiptomi egészségügyi minisztérium egyik tisztségviselője, hozzátéve, hogy további nyolc sebesültről tudnak.

A belügyi tárca korábban hét ember haláláról és 24 sebesültről számolt be.

A detonáció hajnali fél egy körül következett be, amikor a hívők az újévi istentiszteletről távoztak. A misén csaknem ezren vettek részt az alexandriai Szidi Besr negyed Szentek (al-Kiddisszine) templomában.

Szemtanúk a templom bejárata előtt egy teljesen kiégett gépkocsit láttak a robbanás után. A szemtanúk egyike az On-TV helyi kereskedelmi televíziónak azt mondta: látta, amint az autóval férfiak érkeztek a templom elé, ott leállították a kocsit, majd sietve távoztak.

A merénylet annyira felbőszítette a hívőket, hogy kőzáporral fogadták a kiérkező rendőröket, és megdobáltak egy közeli mecsetet is.

A 79 milliós Egyiptom lakosságának 10 százaléka kopt keresztény. Hosszú évek óta feszült a viszonyuk az észak-afrikai országban élő muzulmánokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik