Nagyvilág

Újabb levélbombát találtak Rómában

Rendőrök és tűzszerészek lepték el hétfőn az olasz fővárosban, Rómában Görögország nagykövetségét azt követően, hogy gyanús küldeményeket találtak a képviseleten - közölte a rendőrség és a helyi sajtó.

A riasztás előzménye, hogy a múlt héten csütörtökön levélbomba robbant Svájc és Chile római nagykövetségén, a detonáció két embert megsebesített. Egy, a görög anarchistákkal kapcsolatban álló olasz anarchista csoport jelentkezett a küldemények feladójaként.

Nikola Coitisz, a római görög képviselet konzulja azt mondta, bizonyos, hogy levélbomba a küldemény. Az olasz csendőrség szóvivője közölte, hogy robbanóanyagot tartalmazott a görög nagykövetségen talált csomag. Hozzátette, a tűzszerészek szétszedik a szerkezetet, hogy megállapítsák a múlt hetihez hasonlóról van-e szó, vagy azt más készítette.

Athénban Grigorisz Delavekurasz külügyi szóvivő azt mondta, hogy római képviseletükön senki sem sérült meg, mert már korábban emelt szintű biztonsági intézkedéseket foganatosítottak.

“A követséget kiürítették, a személyzet az épülettől távolabb gyűlt össze, hogy mindenkit számba vegyenek. A kérdés rendezése most az olasz rendőrök kezében van” – tette hozzá.
Korábban a Sky TG24 hírtelevízió úgy értesült, hogy gyanús csomagot találtak Venezuela nagykövetségén is. A rendőrség azonban azt közölte, hogy tévesnek bizonyultak azok a hírek, amelyek szerint Venezuela, Dánia és Monaco képviseletén is hasonló küldeményekre bukkantak volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik