Nagyvilág

Újabb Orbán-kritika, Hodorkovszkij-ügy, görög terror [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Magyarország „putyinizálódása” címmel közölt vezércikket a liberális amerikai The Washington Post című napilap. Az újság internetes oldalán megjelent cikk rámutat: januárban egy populista, hatalomra éhes magyar kormány veszi kezébe az uniós stafétabotot, melynek újonnan elfogadott médiatörvénye sokkal inkább illeszkedik egy tekintélyelvű rezsimhez, mint egy nyugati demokratikus államhoz.
Bővebben…

Csomagba rejtett bombát találtak a hatóságok Görögország római nagykövetségén. A riasztás azt követően történt, hogy múlt héten Chile és Svájc római követségein levélbombák robbantak fel, ekkor két követségi alkalmazott súlyosan megsebesült.
Bővebben…

Az orosz bíróság bűnösnek találta Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnást, a Yukos (Jukosz) konszern egykori főrészvényesét. Ezúttal bűnszövetkezetben, különösen nagy értékre elkövetett lopással vádolták Oroszország egykor leggazdagabb emberét, mintegy 27 milliárd dollár értékű kőolaj eltulajdonításával, ami 1998 és 2003 között történt volna úgy, hogy a Yukos saját leányvállalataitól olcsón vette meg, majd drágábban adta tovább a kőolajat.
Bővebben…

Súlyos hóvihar bénította meg a közlekedést az Egyesült Államok északkeleti partvidékén. Az erős széllökések és havazás miatt sok száz repülőjáratot töröltek, több százezren rekedtek a repülőtereken, a főbb vasútvonalakat is lezárták, a busztársaságok sem szállítottak utasokat.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik