Nagyvilág

Bombát találtak a római görög követségen

Csomagba rejtett bombát találtak a hatóságok Görögország római nagykövetségén.

A riasztás azt követően történt, hogy múlt héten Chile és Svájc római követségein levélbombák robbantak fel, ekkor két követségi alkalmazott súlyosan megsebesült – adta hírül az Associated Press hírügynökség.

A görög követségen elrendelt hétfői riadó során senki sem sérült meg a fokozott biztonsági intézkedéseknek köszönhetően, az épületet evakuálták – jelentette ki Athénban a görög külügyminisztérium szóvivője, Gregoris Delavekouras.

Korábban Venezuela, Monacó és Dánia római konzulátusain is gyanús csomagokat észleltek, de mint utóbb kiderült, ezek a riasztások vaklármának bizonyultak – közölték helyi hatósági források.

A december 23-i levélbombák kapcsán a nyomozók arra gyanakodtak, hogy olasz anarchisták rejtették csomagokba a robbanószerkezetet, válaszul arra, hogy április 15-én Svájcban őrizetbe vették három társukat, akik a gyanú szerint az IBM egyik irodaháza ellen terveztek merényletet. A Corriere della Sera című olasz lap, az üggyel foglalkozó nyomozóktól úgy értesült, hogy leginkább “az ökoterrorista mozgalom anarchista köreit” vizsgálják. A hatóságok szerint az sem volt kizárható, hogy anarchista csoportok szervezték a karácsony előtti támadásokat.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik