Nagyvilág

Kétezer utas rekedt egy párizsi reptéren

Kétezer utas rekedt csütörtök este a párizsi Roissy repülőtéren a tömeges járattörlés miatt. A polgári védelem tábori ágyakat és takarókat bocsátott a rendelkezésükre - közölte a közlekedési és környezetvédelmi miniszter.

Csütörtök délután 58 járatot töröltek a Roissyn, főleg a repülőgépek jegesedése miatt. Ez azt jelenti, hogy 6-7 ezer ember gépe nem indult el. A havas eső vastagon ráfagyott a légi járművekre, és letakarításuk legalább kétszer annyi időt vesz igénybe, mint általában. Emiatt körülbelül 2000 ember volt kénytelen az éjszakát a repülőtéren tölteni – mondta Nathalie Kosciusko-Morizet, miután ellátogatott a légikikötőbe.

A Roissyn már amúgy is nagy volt a rendetlenség, mert néhány nappal korábban is ott töltötte az éjszakát több ezer ember a viharok miatt.

A miniszter szerint az érintett 6-7 ezer utasnak a fele még pénteken sem fog tudni gépre szállni. Azok az utasok azonban, akik már váltottak jegyet valamely pénteki, menetrend szerinti járatra, nagy valószínűséggel elindulhatnak – tette hozzá.

A hatóságok azonban azt kérik a Roissyról indulni szándékozóktól, hogy előtte tájékozódjanak. Mindenképpen nagy felfordulás lesz pénteken – jelentette ki a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik