Nagyvilág

Szöul: Phenjan támadni fog (Képgalériával)

Dél-Korea szerint Észak-Korea visszafogott reakciója a Szöul által lefolytatott tüzérségi lőgyakorlat kapcsán mindössze politikai játék – adta hírül a CNN hírtelevízió.

Dél-Koreában éppen ezért készenléti állapot van érvényben egy esetleges Phenjan által indított támadás kivédése érdekében: a hatóságok olyan tömeges civil áldozatot lehetővé tevő célpontok védelmét biztosítják, mint például a szöuli kormányhivatal.

Az összesen 94 percig tartó, dél-koreai tüzérségi lőgyakorlat az Észak- és Dél-Koreát elválasztó tűzszüneti vonal közelében fekvő szigeten zajlott, és békésen ért véget. Rögtön ezt követően Phenjan kijelentette: felelőtlen katonai provokációnak tekinti ugyan a műveletet, de nem fogja megbosszulni Szöul akcióját. A hadgyakorlat előtt a kommunista diktatúra még súlyos katonai válaszcsapást helyezett kilátásba az esemény megtartása kapcsán. Az Egyesült Államok és Dél-Koreai visszafogott optimzmussal kezeték Észak-Korea reakcióját

Dél-koreai kormányzati források szerint Phenjan megtorló akciója mindössze politikai szövetségesei, vagyis Kína és Oroszország jóindulatának elnyerése érdekében maradt el.

AJÁNLOTT LINKEK:

Dél-Korea szakított békéltető politikájával (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik