Nagyvilág

Folytatódott a hókáosz Európa repterein

Több ezren várakoznak az európai reptereken, amelyek többségén még hétfőn is káoszt okoz a hó és a jég.

A londoni, párizsi, frankfurti, amszterdami és brüsszeli reptereken a hétvége óta akadozik a közlekedés, a belga főváros repülőterének illetékesei ráadásul közölték: szerdáig egyetlen gép sem száll fel a reptérről, mivel kifogytak a jégtelenítő folyadékból. A frankfurti reptéren bohócokat alkalmaztak, hogy így szórakoztassák a napok óta várakozó felnőtteket és gyerekeket. Sokan arról panaszkodnak, hogy fogyóban van a pénzük, hosszúak a sorok a mellékhelyiségek előtt, illetve nincs elég konnektor, hogy feltöltsék lemerült mobiltelefonjaikat.

A londoni Heathrow egy kaotikus hétvége után újra megnyílt, de itt sem száll fel, illetve landol minden gép. A reptér illetékesei szerint több járattörlésre és késésre lehet még számítani a következő napokban.

A Londont Párizzsal és Brüsszellel összekötő gyorsvonatot üzemeltető Eurostar közölte: a hó miatt néhány járat nem közlekedik, és azok a járatok is lassabban mennek, amelyek egyáltalán elindultak.

Franciaországban a friss havazás miatt Párizs mindkét repterén járattörlésekre kényszerültek: a Roissyn háromezer ember töltötte a vasárnap éjszakát.

Az amszterdami Schiphol reptéren sem közlekedik minden járat. Olaszországban Firenze és Pisa reptereit a hétvégén lezárták a havazás miatt, de ezeket hétfőn újra megnyitották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik