Nagyvilág

151 rab szökött meg Mexikóban

A mexikói rendőrség szerint "nem kérdés", hogy a szökevények segítséget kaptak az őröktől.

Az amerikai határ közelében található börtönből 151 rab szökött meg – közölte a helyi rendfenntartó erők szóvivője, az AFP francia hírügynökséggel. A szökést követően egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a szökevények számáról. Előbb 159-re, majd 141-re becsülték számukat.

A szökést vizsgáló nyomozók elmondása szerint a rabok a börtön dolgozói számára fenntartott autóbejárón át távoztak. A Nuevo Laredo városának otthont adó Tamaulipas állam közbiztonsági minisztere szerint “egyértelmű”, hogy a szökést a börtön alkalmazottjai is segítették. A börtönigazgatót a szökés óta nem találják.

Az esetről szóló első hírekben még az szerepelt, hogy a rabok péntek délelőtt szöktek meg. Később mexikói tisztségviselők elmondták, hogy a szökést a csütörtök esti névsorolvasáskor fedezték fel. Azt nem közölték, hogy az elítéltek mikor tudtak úgy megszökni, hogy ez senkinek sem tűnt fel.

Ez a mostani volt a legnagyobb tömeges rabszökés az utóbbi években, Mexikóban. Szeptemberben 85 rab szökött meg a szintén Tamaulipas államban található Reynosa város egyik börtönéből, miután egy létrát használva átmásztak a falon. Márciusban pedig 41 elítélt szökött meg Matamoros város egyik börtönéből, ugyancsak Tamaulipas államban.

Az idei év első kilenc hónapjában több mint 340 rab szökött meg Tamaulipas börtöneiből, a mexikói hatóságok adatai szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik