Nagyvilág

Káosz a német repülőtereken

A havazás miatt járatkimaradások, illetve jelentős késések voltak az éjszaka és pénteken reggel a frankfurti, a stuttgarti, a müncheni, a düsseldorfi és a berlini repülőtéren. Egyedül Frankfurtban 150 légi járatot töröltek, míg a kaotikus útviszonyok miatti balesetekben három ember életét vesztette Németországban.

A nyugat felől az ország szinte valamennyi tartományán átvonuló, kiadós csapadékkal járó hidegfront 15-20 centiméter vastag friss hóréteggel vonta be a tájat. Az országutakon és autópályákon több kilométeres torlódások alakultak ki a reggeli órákban. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban átmenetileg megtiltották tehergépkocsik felhajtását az autópályákra, délelőtt azonban már csak a münsteri kormányzati körzetben volt érvényben a tilalom.

A csúszós, havas utakon számtalan baleset történt. Az A5-ös autópályát Karlsruhe térségében több órára le kellett zárni, miután három teherautó és egy személygépkcsi ütközött össze egymással. Bajorországban három ember halálát okozták a síkos országúton bekövetkezett karambolok.

A sűrű havazás fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben is. Berlinben és Brandenburg tartományban jelentős késéssel jártak a távolsági és regionális vonatok, a fővárosban pedig a városi gyorsvasút (S-Bahn) hálózat néhány vonalán szünetel a forgalom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik