Nagyvilág

Bevándorlók fulladtak meg az ausztrál partoknál

27-en biztosan meghaltak, amikor elsüllyedt egy zsúfolt bárka az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigetnél helyi idő szerint szerdán reggel. Feltételezések szerint bevándorlók lehettek az áldozatok. Képgaléria a mentésről.

A Sky News tv-csatornának nyilatkozva az egyik szemtanú arról számolt be, hogy a bárka a szikláknak csapódott és darabjaira tört a viharos tengeren a Karácsony-sziget partjainál, és sorra látta tengerbe veszni az embereket. Egy másik csaknem hetvenre becsülte a hajótörést szenvedettek számát, s úgy vélte, hogy a kiérkező mentőhajónak csak az utasok felét sikerült kimentenie a hullámokból.

KÉPGALÉRIA

KÉPGALÉRIA

Feltételezések szerint bevándorlók lehettek a hajón, amely az ausztrál sziget felé tartott, ahol bevándorlási központ működik. Egyelőre nem ismert, milyen nemzetiségű bevándorlók lehettek a bárkán.

A határvédelmet ellátó rendőrség közleményéből kiderül, hogy helyi idő szerint délután hat órára a fedélzeten utazók közül 41 embert sikerült kimenteni a vízből, míg egyvalaki maga úszott ki a partra. A mentőegységek eddig 27 holttestet emeltek ki a tengerből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik