Külföld

Maradhat Berlusconi

admin
admin

2010. 12. 14. 13:49

Berlusconi az alsóházban is túlélte a bizalmatlansági indítványt.

A szenátus után az olasz képviselőházban is túlélte Silvio Berlusconi kormánya a bizalmatlansági indítványt. Mindössze 3 szavazaton múlott az indítvány elutasítása, így a jobbközép kormány jövője bizonytalan, amennyiben ezzel a többséggel nehéz lesz törvényeket alkotni.

“Újjá kell építeni az összes mérsékelt erő szövetségét” – hangsúlyozta a szenátusban mondott beszédében. A miniszterelnök szerint “a legutolsó dolog, amire most Olaszországnak szüksége van, az a politikai válság”. “Butaság” lenne feloszlatni a kormányt a gazdasági válság közepette – érvelt.

Közölte, hogy ha hatalmon marad, átalakítja a kormányt, amivel nyíltan ki nem mondva kormányzati pozíciókat ígért azoknak, akik felsorakoznak mögötte. “Mindent meg lehet tenni, kivéve elárulni a szavazók megbízatását” – mondta arra utalva, hogy a legutolsó választásokon, 2008-ban elsöprő győzelmet aratott.

A szenátusban a délelőtt folyamán ennél kényelmesebb többség szavazott a “lovag” kormányára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.