Külföld

Üléseznek az uniós külügyminiszterek

admin
admin

2010. 12. 13. 07:09

Kétnapos ülést tartanak Brüsszelben az EU-országok külügyminiszterei: hétfőn külpolitikai témákat tekintenek át, kedden pedig - az úgynevezett általános ügyek megvitatásakor - szó lesz egyebek közt az unió bővítési politikájáról, valamint előkészítik a hét második felében, csütörtökön és pénteken tartandó EU-csúcstalálkozót.

A kétnapos eseménysorozathoz több külön tanácskozás is kapcsolódik. Ezek egyike, hogy hétfőn délelőtt megrendezik az EU és a keleti partnerséghez tartozó országok – Ukrajna, Fehéroroszország, Moldova, Azerbajdzsán, Grúzia és Örményország – külügyminisztereinek találkozóját.

A résztvevők – Catherine Ashtonnak, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az elnökletével – áttekintik a keleti partnerségi folyamat eddigi fejleményeit, és tárgyalnak a jövő májusban Gödöllőn rendezendő keleti partnerségi csúcstalálkozóról is.

Martonyi János külügyminiszter, aki a soros EU-elnökségre készülő Magyarországot képviseli ezeken a megbeszéléseken, Ashton kérésére ellátja az elnöki teendőket a szintén hétfőn sorra kerülő EU-Tádzsikisztán együttműködési tanács ülésén.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.