Nagyvilág

Lelőttek két palesztint izraeli katonák

Két palesztint lelőttek az izraeli katonák a Gázai övezet és Izrael határán, s a lövöldözésben egy katona is megsebesült - jelentették vasárnap hajnalban izraeli katonai források.

A fegyveres összetűzés a Gázai övezet középső részében történt, az izraeli határ közelében az izraeli katonai rádió jelentése szerint, amely arról számolt be, hogy a radikális Hamász palesztin szervezet uralta Gázai övezetből nyitottak tüzet palesztin fegyveresek az izraeli állásokat. Az izraeli páncélosok viszonozták a tüzet, és egy lövedék két fegyveressel végzett. A könnyebben megsebesült izraeli katonát helikopterrel egy dél-izraeli kórházba szállították.

Később egy izraeli katonai szóvivő úgy számolt be az incidensről, hogy a katonák két gyanús alakot fedeztek fel az Izraelt a Gázai övezettől elválasztó kerítésnél, tüzet nyitottak rájuk, s mindkettejüket megölték. A körzet átfésülését végző izraeli katonákra ezt követően tüzet nyitottak, s ekkor sebesült meg egyikük.

Palesztin részről egyelőre nem kommentálták az izraeli beszámolót, ugyanakkor a viharos időjárás nem tette lehetővé, hogy mentőket küldjenek a helyszínre.

A Gázai övezetből idén több mint kétszáz rakétát és aknalövedéket lőttek ki izraeli területre, s a Hamász fegyveresei gyakran helyeznek el robbanószerkezeteket az izraeli biztonsági kerítésnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik