Nagyvilág

Kegyelmet kapott Jim Morrison

Megbocsátást nyert Jim Morrison: a The Doors rockegyüttes sztárjának felmentéséről - közel 40 évvel halála után - csütörtökön hozott döntést Florida állam kormányzója és a kegyelmi testület.

Morrison 1969. március 1-jén Miamiban adott koncertet, amelyen állítólag a közönség elé tárta nemi szervét, és fellációt mímelt a zenekar gitárosán. Az incidenst felvételekkel nem tudták alátámasztani, ennek ellenére a zenészt 8 hónapi szabadságvesztésre ítélték, de egyetlen napot sem töltött a börtönben.

Morrison mindvégig tagadta a vádakat és fellebbezett, ám nem sokkal később, 1971-ben, 27 esztendős korában elhunyt Párizsban. Hivatalosan szívrohamként könyvelték el halála okát, de közszájon forgott, hogy kábítószereknek is köze volt hozzá.

Charlie Crist, a hivatalából hamarosan távozó floridai kormányzó a Doors együttes rajongójaként személyes ügyének tekintette, hogy utolsó intézkedései között kivívja Morrison számára a kegyelmet.

A döntéshez a három főből álló floridai kegyelmi testület többségének támogatását kellett megszereznie. A testület csütörtökön szavazott a néhai sztár felmentéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik