Nagyvilág

Megtámadták Károly herceg autóját

Megtámadták Károly brit trónörökös autóját csütörtök este Londonban az angliai állami egyetemi tandíjak felső határának emelése ellen tüntető diákok.

A londoni parlament épülete előtt húszezres tiltakozó tömeg gyűlt össze a kormányjavaslat alsóházi vitájának zárónapján. A demonstrálók és a rendőrség között este többször is súlyos összecsapások robbantak ki.

A parlamenti előtti térről a törvényjavaslat elfogadása után sok tüntető átvonult a londoni West End híres – és a karácsony előtti időszakban különösen zsúfolt – bevásárlónegyedébe, és a Regent Streeten, valamint az Oxford Streeten több üzletet is feldúltak.

A Regent Streeten éppen akkor haladt el Károly walesi herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő autója, amelyet a tüntetők szintén megtámadtak. Szemtanúk a BBC-nek elmondták: a támadók megrugdosták a jármű oldalát, a kocsihoz egy festékesdobozt vágtak, és betörték az egyik ablakát is.

A Clarence House – a brit trónörökös hivatala – csütörtök este közölte, hogy sem Károlynak, sem Kamillának nem esett bántódása. A 62 esztendős Károly herceg II. Erzsébet királynő elsőszülött fia, és a brit trón első számú várományosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik