Nagyvilág

A legjobb üzleti iskolák ragsora

Megőrizte első helyét 2010-ben is a francia HEC Paris a Financial Times által idén is elkészített legjobb európai üzleti iskolák rangsorában. A legjobb magyar intézmény, a Budapesti Corvinus Egyetem a 62. helyet érte el.

Három éve vezeti a legjobb üzleti főiskolák rangsorát a francia HEC Paris, amely idén is első lett a Financial Times által összeállított European Business school rankings 2010 listáján. Az élmezőnyben immár harmadik éve változatlan a sorrend: a második helyen a brit London Business School, a harmadik helyen pedig a francia-szingapúri Insead végzett. A rangsor negyedik és ötödik helyét, akárcsak tavaly, a Lausanne-ban található IMD, illetve a madridi IE Business School szerezte meg.

A hatodik a holland Rotterdam School of Management, Erasmus University lett, amely tavaly óta egy helyet javított a rangsorban elért eredményén. 2010-ben a lista hetedik helyére a 2009-ig ESCP-EAP-ként működő ESCP Europe került, amelyet 1819-ben, Párizsban alapítottak, jelenleg pedig öt kampusza működik.

A nyolcadik helyet idén a spanyol Esade Business School érdemelte ki, egy helyet javítva tavalyi pozícióján. Kilencedik a spanyol Iese Business School – két helyet rontott tavaly óta -, tizedik pedig a francia EM Lyon Business School lett, amely tavaly még a nyolcadik volt.

A Budapesti Corvinus Egyetem is felkerült a listára: a 62. helyet szerezte meg.

A teljes lista a Financial Times honlapján található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik