Nagyvilág

Ezrek kiabáltak Pekingben

Több mint ezer ember vonult a Kínai Központi Televízió (CCTV) pekingi székházához, hogy kifejezze elégedetlenségét, amiért nem kap jogorvoslatot a panaszára - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

Szemtanúk elmondása szerint a tiltakozás két órán át tartott, résztvevői nem kiabáltak jelszavakat, és nem vittek magukkal transzparenseket sem.

Céljuk az volt, hogy felhívják a hatóságok figyelmét az igazságszolgáltatás hiányosságaira, és átadhassák panaszleveleiket, ügyirataikat a legnagyobb nyilvánosságot jelentő médium képviselőinek.

A tömeget a nagy erőkkel, autóbuszokkal felvonuló rendőrség megállította, beszámolók szerint az intézkedés közben nem volt összecsapás. A Peking központjában álló épületnél még délután is komoly rendőri jelenlét volt látható.

A CCTV környékén gyakran megfordulnak magányos panaszosok, akik meg-megszólítják a televízió dolgozóit, és igyekeznek megnyerni őket ügyüknek. December 4. Kínában a “jogtudatosság nemzeti napja”, s az elmúlt évekhez hasonlóan most ezért gyülekeztek ilyen nagy számban az igazságszolgáltatással, a panaszukra eddig kapott hatósági válasszal elégedetlenek Pekingben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik